Vergoeding

Mensendieck zit in het aanvullende pakket van de zorgverzekeraars.

Bent u benieuwd of oefentherapie Mensendieck vergoed wordt? Mensendieck zit in het aanvullende pakket van de zorgverzekeraars. Dit is terug te vinden in uw polisvoorwaarden. U kunt het ook bij ons opvragen. Bel daarvoor 0318-420123.

Behandeling in praktijk of aan huis

Behandeling in de praktijk kan op verwijzing van de huisarts of specialist maar ook zonder verwijzing plaatsvinden (DTO). Behandeling aan huis vindt altijd plaats  op verwijzing van de huisarts of specialist waarbij op de verwijzing staat dat de behandeling aan huis zal plaatsvinden. Kosten van het zelf betalen zijn 32,50 euro in de praktijk en 47,50 euro aan huis.

Vergoeding van Mensendieck

Als u aanvullend verzekerd bent, dan kunt u de Mensendieck therapie vergoed krijgen. Wilt u dit zeker weten? Dan kijk ik het graag even voor u na.

Zelf oefentherapie betalen

Bent u niet aanvullend verzekerd, dan kunt u toch gebruik maken van Mensendieck. De kosten per sessie zijn dan Euro 32,50 die u zelf betaalt. Behandeling aan huis Euro 47,50 per sessie.

Vergoeding psychosomatische oefentherapie

Psychosomatische oefentherapie valt wat vergoeding betreft onder oefentherapie/fysiotherapie in de aanvullende verzekering.

Vaak worden de kosten voor de oefentherapie-behandelingen vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt in uw polisvoorwaarden van uw (aanvullende) verzekering zien hoeveel behandelingen per jaar door uw zorgverzekeraar vergoed worden. Een overzicht hiervan voor de meeste zorgverzekeraars kunt u downloaden via overzicht zorgwijzer. Ook kunt u via www.independer.nl bekijken welke oefentherapeuten met welke zorgverzekeraars contracten hebben.

Als de kosten niet vergoed worden door uw zorgverzekeraar gelden de onderstaande tarieven voor de diverse behandelingen in 2019:

Indien u een ingeplande behandeling minder dan 24 uur tevoren afzegt, kan een verzuimtarief van 75% van de behandelkosten in rekening gebracht worden.

*In geval van Directe Toegankelijkheid Oefentherapie (zonder verwijzing)

Meer informatie

Meer informatie over vergoeding van de behandeling? Bel 0318-420 123

 

 

 

Klachtenloket: Vanaf 1 januari 2017 zijn de regels voor het indienen van een klacht
over uw zorgverlener gewijzigd. Lees er alles over in de informatiefolder van de VvOCM.