Vergoeding

Mensendieck zit in het aanvullende pakket van de zorgverzekeraars.

Oefentherapie Mensendieck wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Behandeling van kinderen tot 18 jaar wordt tot maximaal 18 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering.

Behandeling in praktijk of aan huis

Behandeling in de praktijk kan op verwijzing van de huisarts of specialist maar ook zonder verwijzing plaatsvinden (DTO). Behandeling aan huis vindt altijd plaats  op verwijzing van de huisarts of specialist waarbij op de verwijzing staat dat de behandeling aan huis zal plaatsvinden.

Vergoeding psychosomatische oefentherapie

Psychosomatische oefentherapie valt wat vergoeding betreft onder oefentherapie in de aanvullende verzekering.

Vaak worden de kosten voor de oefentherapie-behandelingen vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt in uw polisvoorwaarden van uw (aanvullende) verzekering zien hoeveel behandelingen per jaar door uw zorgverzekeraar vergoed worden. Een overzicht hiervan voor de meeste zorgverzekeraars kunt u downloaden via overzicht zorgwijzer. Ook kunt u via www.independer.nl bekijken welke oefentherapeuten met welke zorgverzekeraars contracten hebben.

Als de kosten niet vergoed worden door uw zorgverzekeraar gelden de onderstaande tarieven voor de diverse behandelingen in 2024:

Indien u een ingeplande behandeling minder dan 24 uur tevoren afzegt, kan een verzuimtarief van 75% van de behandelkosten in rekening gebracht worden.

*In geval van Directe Toegankelijkheid Oefentherapie (zonder verwijzing)

Kennismaken?

Indien gewenst kan je vrijblijvend langs komen om te informeren of oefentherapie Mensendieck en/ of psychosomatische oefentherapie voor uw klachten een oplossing kan brengen.

Graag van tevoren bellen of mailen.

Bij een eerste consult meenemen:

Verzekeringsgegevens-Identiteitsbewijs-Verwijzing arts (indien aanwezig)-Handdoek en korte sportbroek (heren).

Meer informatie

Meer informatie over vergoeding van de behandeling? Bel 0318-420 123

Klachtenloket: Vanaf 1 januari 2017 zijn de regels voor het indienen van een klacht
over uw zorgverlener gewijzigd. Lees er alles over in de informatiefolder van de VvOCM.