Valpreventie

Mensendieckpraktijk Van Blooijs in Bennekom biedt valpreventie en valtraining om ouderen op de been te houden

Valpreventie bij ouderen is een belangrijke manier om het vallen bij ouderen te voorkomen. De meeste ouderen boven de 65 maken een verhoogde kans om te vallen. Gerichte valpreventie en valtraining kan daar wat aan doen!

Valtraining om het risico op vallen te verminderen

Vallen bij ouderen kan verstrekkende gevolgen hebben. Het kan leiden tot vervelende botbreuken, andere langdurige fysieke klachten en zelfs hersenletsel. Maar ook onzekerheid na een val leidt vaak tot nóg minder beweging uit angst om weer te vallen. En daardoor tot minder conditie. En dat is jammer. Voorkomen is dan ook altijd beter dan genezen!

Valpreventie ouderen

Er zijn verschillende factoren die meespelen bij een verhoogd risico op vallen van ouderen. Dat kan te maken hebben met een te lage bloeddruk waardoor mensen draaierig kunnen worden en vallen. Maar meestal gaat het om uitdagingen op het gebied van balans en mobiliteit. Mensendieckpraktijk Van Blooijs in Bennekom biedt gerichte valpreventie en valtraining om het risico van vallen door balans en mobiliteit te verbeteren. Door deze twee aspecten praktisch aan te pakken met oefeningen in de praktijk binnen en buiten, stijgt het zelfvertrouwen en blijft men langer op de been.

Informatie over valpreventie

Wilt u meer weten over valpreventie? Neem gerust contact met mij op! 0318 – 420 123.