Slaapoefentherapie

Slaapproblemen oplossen? Doorbreek de vicieuze cirkel. Neem contact op met Mensendiecktherapeute Lenette van Blooijs

Slaapklachten

Valt u moeilijk in slaap, wordt u ’s nachts vaak wakker of kunt u vroeg in de ochtend niet meer slapen? Of merkt u dat u niet uitgerust wakker wordt en overdag moe bent? Gelukkig is slapeloosheid bijna altijd goed te behandelen. Lekker slapen is namelijk √©cht aan te leren. U kunt zelf heel veel doen om uw natuurlijke slaap (gewoonte) te herstellen. Ook in perioden van stress en zorgen.

Behandeling

De slaaptherapie is volledig gericht op uw persoonlijke situatie. Tijdens de begeleiding leert u de oorzaak van uw slaapprobleem begrijpen. U leert verbanden leggen tussen de dingen die u overdag, ’s avonds en ’s nachts doet (of niet doet) en uw slaapkwaliteit.

Slapeloosheid is een 24 uurs probleem. Hoe u dagelijks functioneert heeft invloed op uw slaap. Wanneer u bijvoorbeeld overdag en ’s avonds maar ‘doorgaat’ zonder rust en pauze te nemen zullen uw lichaam en brein als u in bed stapt nog veel te alert zijn. Ontspannen zijn in hoofd en lijf is de belangrijkste voorwaarde om te kunnen slapen.

U krijgt veel praktische oefeningen en adviezen om concreet te leren wat u kunt doen om weer makkelijker in slaap te vallen. Bijvoorbeeld wat u overdag kunt doen om ’s nachts beter te slapen. U leert uw gedachten onderzoeken (welke gedachten u wakker houden). En methoden om uw (pieker) gedachten ’s nachts tot nul te verminderen. U leert beter met stress om te gaan. En u leert lichamelijk te ontspannen.

Pak het slaapprobleem aan

U pakt met de behandeling de oorzaak van het slaapprobleem aan. Dit is op lange termijn effectiever dan slaapmedicatie (en uiteraard gezonder). Lenette van Blooijs is slaapoefentherapeut, Zij heeft de slaapoefentherapie van Francis Laanen gedaan  www.slaapoefentherapie.nl en de Slaap Slim www.slaapslim.nu.