Met psychosomatische oefentherapie in balans

Psychosomatische klachten? Blijf er niet mee lopen! Vraag Mensendieckpraktijk Van Blooijs om advies!

Heb je last van onverklaarde lichamelijke klachten (SOLK), ben je gespannen of uit balans, heb je last van stress of ben je overbelast, heb je last van een burn-out?

Wil je grip krijgen op de stressoren die jouw klachten in stand houden of uitlokken?

Als psychosomatisch oefentherapeut  kan ik je helpen om weer in balans te komen en grip te krijgen op je klachten en je leven.

In onze cultuur krijgen we steeds vaker te maken met stress. Dagelijkse ergernissen, ingrijpende gebeurtenissen, problemen, piekeren,  zorgen ,een te hoge werkdruk, teveel drukte thuis. Van teveel stress raak je op den duur uit balans en kunnen lichamelijke en/of psychische klachten optreden. Voorbeelden van deze klachten zijn hyperventilatie, slaapproblemen, chronische vermoeidheid ,depressieve stemming, burn-out, overspanning, spanningshoofdpijn, angst- en paniekklachten, fibromyalgie. Psychosomatische oefentherapie is een bewezen effectieve en integrale lichaam-geest behandeling bij stress- en psychosomatische klachten. Tijdens de behandeling worden de lichamelijke klachten in verband gebracht met psychosociale stressfactoren. Deze factoren kunnen de klachten in stand houden maar ook de klachten uitlokken. Iemand kan ook kwetsbaar zijn voor deze psychosociale factoren.

Herken je meerdere van onderstaande stresssymptomen, dan is psychosomatische oefentherapie vast iets voor jou:

Lichamelijke symptomen van stress:

verhoogde bloeddruk, hartkloppingen ,duizeligheid ,benauwdheid ,pijn of druk op de borst, verminderde weerstand, spanningshoofdpijn, moeheid, slaapproblemen ,spanningshoofdpijn ,lage rugpijn, gespannen nek-schouder-en armspieren, rugpijn, misselijkheid, maag- darmstoornissen.

Psychische symptomen van stress:

verminderd zelfvertrouwen, onzekerheid ,desinteresse ,lusteloosheid, niet meer kunnen genieten ,angst, somberheid, irritatie,  gejaagdheid, concentratievermindering, vergeetachtigheid, piekeren, besluiteloosheid, prikkelbaarheid, niet meer tot rust komen.

Gedragsmatige symptomen van stress:

vermijden van sociale contacten, meer fouten maken, chaotisch gedrag,  bijna ongevallen, uitbarstingen van woede of huilbuien, overmatig alcoholgebruik, meer roken, toegenomen gebruik van slaap-en kalmeringsmiddelen.

Psychosomatische oefentherapie helpt je weer in balans te komen, klachten en oorzaken op te lossen of er beter mee om leren gaan. Je krijgt nieuwe en verrijkende mogelijkheden aangereikt om je klachten, je gezondheid en je leven weer op te pakken. Het gaat om het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en het aanpakken van de oorzaken of in stand houdende factoren van je klachten.

Zo ziet de persoonlijke therapie er uit:

Uitleg over de wisselwerking van lichaam en geest

Therapeutische gesprekken om problemen achter klachten helder te krijgen, deze te verwerken, indien mogelijk op te lossen of beter te hanteren.

Cognitieve gedragstherapie om via gedachten beter grip te krijgen op emoties en gedrag en vaardigheden te leren om problemen en emoties adequaat het hoofd te bieden.

Stressortherapie om de stressoren aan te pakken die je klachten uitlokken of in stand houden.

Meer informatie over psychosomatische oefentherapie vind je op: www.solknet.com

Neem contact met mij op:

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op om er achter te komen of ik u kan helpen.