Ontspanningsoefeningen

Ontspanningsoefeningen bij Mensendieck van Blooijs in Bennekom.

Je adempatroon is op een natuurlijke manier aanwezig. Echter: hoe meer gehaast je leeft, hoe hoger het adempatroon. Met ontspanningsoefeningen is er veel aan te doen.

Hyperventilatie is het teveel ademen (vaak onder invloed van spanning). Je ademt teveel in en teveel uit. Je ademt te snel en te oppervlakkig. De gevolgen kunnen groot zijn. Druk op de borst, duizeligheid, misselijkheid, prikkelbaarheid en spierspanning.

Ontspanningsoefeningen en adem-therapie

Evenwicht brengen in spanning en ontspanning is belangrijk. Daarnaast is het belangrijk te kijken naar je belastbaarheid: wat kan je aan? Met behulp van ademtherapie en ontspanningsoefeningen kan er weer evenwicht komen. En verdwijnen de klachten.

Oorzaak van de spanning aanpakken

Met behulp van de 4DKL test bij de huisarts (ook ontwikkeld door huisartsen) of de NHL (Nijmeegse hyperventilatietest) kun je erachter komen wat de oorzaken van spanning zouden kunnen zijn. Maar natuurlijk ook door je verhaal te vertellen. Vervolgens kunnen we nog gerichter aan het werk om de spanning gericht aan te pakken. Met praktische ontspanningsoefeningen op basis van ademhaling en mindfulness.

Informatie over ademtherapie

Wilt u meer weten over ademtherapie of ontspanningsoefeningen? Neem gerust contact met mij op! 0318 – 420 123.