Mensendieck Bennekom

Mensendieck Van Blooijs Bennekom

Mensendieck oefentherapie helpt bewegingsklachten die ontstaan door een ongunstige houding en/of bewegingspatroon te verhelpen of voorkomen. 

Oefentherapie Mensendieck is ontwikkeld door Bess Mensendieck. Zij is in 1864 in Duitsland geboren en werkte rond 1895 haar eigen bewegingsleer uit.

Mensendieck helpt bewegingsklachten verminderen

Bureauwerk in een verkeerde houding, kan nekpijn, pijn tussen schouderbladen en lage rugpijn veroorzaken. Dit is te verhelpen met oefentherapie Mensendieck. Het ontspannen van de nek-,schouder-, en rugspieren en het verbeteren van de werkhouding evenals het versterken van de benodigde spieren kan ervoor zorgen dat de klachten verdwijnen.

Wanneer bij een scholier van 14 jaar het skelet groeit en de spieren achterblijven, kan dit klachten veroorzaken. Dit is te verhelpen met oefentherapie Mensendieck. Door de spieren te versterken en de 14-jarige bewust te maken van zijn houding, kan dit tot een blijvende interventie leiden.

Ook een verkeerde houding achter een rollator is te verhelpen met oefentherapie Mensendieck. Het bewust worden van de houding-, en het verbeteren van de houding met behulp van buik-, en rugspieren levert een veel beter plaatje op.

Meer informatie of afspraak maken

In mijn huidige praktijk komt het er op neer, dat iemand zich aanmeldt met een verwijzing van een arts of op eigen initiatief. Mogelijke verwijzers zijn bijvoorbeeld huisartsen, neurologen, orthopeden, reumatologen, sportartsen, arboartsen en revalidatieartsen.