Klachten verminderen

Mensendieckpraktijk Lenette van Blooijs in Bennekom - klachten verminderen!

Klachten verminderen door een goede houding

Een verkeerde houding is een houding waarbij de gewrichten niet recht boven elkaar staan en de spieren erg hard moeten werken om erger te voorkomen. Zo’n houding neemt energie. Er zijn verschillende oorzaken voor deze verstoorde houding.  Mensendieck kan veel klachten  drastisch verminderen.

Verkeerde werkhouding?

Een verkeerde werkhouding of een te lang zitten in die werkhouding zijn mogelijke oorzaken. Naast het aanpakken van de werkhouding is het ook belangrijk de houding af te wisselen. Zitten bijvoorbeeld afwisselen met staan en lopen. Computerwerk afwisselen met telefoongesprekken.

Groeispurt?

Een groeispurt, waarbij je harder groeit dan je spieren kunnen dragen, is een mogelijke oorzaak. Naast het aanpakken van de houding, helpt het ook om goed op een stoel te zitten, en niet met een zware rugzak met boeken te lopen of fietsen.

Aangeboren?

Een onjuiste houding kan ook aangeboren zijn. Of bij een ziektebeeld horen. Of bij pijn neem je een andere houding aan. En daarnaast kopieer je vaak onbewust de houding van je voorbeeld (hij loopt net als zijn vader) of van je idool. Je hebt eigenlijk geluk wanneer je een goede houding kopieert…

Houding verbeteren!

Wanneer u uw houding verbetert, dat wil zeggen dat u de gewrichten van de wervelkolom en uw hoofd, recht boven elkaar zet, nemen de klachten af. Het is geen kwestie van: dat doen we even. Dat heeft er mee te maken dat de gewrichten gewend zijn geraakt zijn aan een bepaalde stand u en dat u uzelf eraan moet wennen dit te veranderen. U moet letterlijk de tijd nemen om uw houding te verbeteren. Uw houding dat bent u namelijk zelf.

Versterken van spieren!

Ook het versterken van de spieren helpt om de houding te verbeteren. Aangeleerde oefeningen tijdens het therapie-halfuur, kunt u thuis doen op een matje. Dagelijks spierversterkende oefeningen doen, geeft het beste resultaat. Maar ook het meteen aanpakken van een pijnlijke onderrug door het doen van oefeningen, voorkomt erger.

Het mooiste is het, wanneer de houding toegepast wordt bij dagelijkse handelingen. Staan, lopen en zitten met een verbeterde houding laat klachten verminderen en geeft meer energie. Ook letten op je ademhaling kan je helpen.

Meer informatie of afspraak maken