Goede houding

Van Blooijs Mensendiecktherapie - voor een goede houding!

Oefentherapie Mensendieck corrigeert in de eerste plaats de houding. Een goede houding in rust maar ook bij lopen, zitten, werken: dat is allemaal te oefenen in de Mensendieckpraktijk.

Een goede houding is er een waar je je goed bij voelt, waarbij je goed kunt ademen,waarbij er een goed evenwicht is in spiergebruik en waarbij er genoeg ruimte is voor de zenuwbanen.

Met Mensendieck kan er gecorrigeerd worden wat betreft de holle onderrug, de bolle bovenrug-, en de stand van het hoofd. Ook scheefstand kan gecorrigeerd worden. Daarbij gaat het niet om het mooie (dat is wel meegenomen) maar om het functionele.

Bugnet

De oorzaak van overbelastingsklachten kan liggen in een verstoring in krachtsverhouding tussen de spieren. Bugnet is een houdingsweerstand therapie waarin uithoudingsvermogen en coördinatie van spierketens wordt geoefend. Het lichaam wordt krachtiger, stabieler en minder gevoelig voor overbelastingsklachten. Zie voor meer informatie en ervaringsverhalen de website van Stichting Bugnet.

Wanneer je klachten te maken hebben met gebrek aan stabiliteit of hypermobiliteit gebruik ik oefeningen uit de methode van Bugnet in de behandeling.

Meer informatie of afspraak maken