Goed slapen

Val je moeilijk in slaap, word je ‘s nachts vaak wakker of kan je vroeg in de ochtend niet meer slapen? Heb je last van nachtelijk piekeren? Vermoeidheid overdag? Heb je problemen met het afbouwen van je slaapmedicatie?

Als slaapoefentherapeut kan ik dit samen met jou verbeteren.

Slapen is nodig om lichaam en geest weer in balans te krijgen. Pijn, spanningen, zorgen , problemen, angsten, drukte en verveling kunnen je balans verstoren en slaapproblemen veroorzaken. Door meer inzicht te krijgen in je eigen handelen-, voelen-, en denken  komt een goede nachtrust dichterbij.

Slaapoefentherapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten. Als slaapoefentherapeut heb ik diverse bijscholingen gevolgd en kan ik je helpen met een lichamelijke en mentale aanpak op maat. De basis van de slaapoefentherapie is de 24-uurs visie. De invloeden van de dag lopen door in de nacht. En slecht slapen heeft weer invloed op de dag erna. Tijdens de therapie wordt gekeken naar de onderliggende oorzaken van je klachten en het slechte slapen. Gemiddeld heb je 6-8 behandelingen nodig. De behandeling wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Als slaapoefentherapeut kan ik je helpen met:

  • Inzicht te krijgen in wat goed slaapgedrag is en hoe je dat kan bereiken.
  • Hoe hangen jouw klachten samen met je slaapproblemen?
  • Ademoefeningen-, ontspanningsoefeningen-, of visualisatie oefeningen          op maat die passen bij het aanpakken van jouw slaapprobleem.
  • Gedachtentherapie die je weer leert positief of neutraal te denken.
  • Je leert het slaapprobleem niet groter te maken dan het is,  maar in te passen in je dagelijks leven, waardoor je stress vermindert.

Meer informatie kun je krijgen op de volgende sites:

www.slaapoefentherapie.nl

www.slaapslim.nu

www.hersenstichting.nl